preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > Naslovnica
Vijesti

SLATKOHOLIČARI, SRETAN VAM DAN NUTELLE! :-)

Autor: Maja Poslon Živković, 4. 2. 2017.

Možda za ovaj „sveti blagdan“ niste znali, ali Svjetski dan Nutelle slavi se svake 5.veljače od 2007. godine. Obilježavanje ovog dana pokrenule su američke blogerice u Italiji, Sara Rosso i Michelle Fabio, da potaknu ljubitelje Nutelle širom svijeta na uživanje u ovom čokoladnom namazu te da pokažu svoju kreativnost u pripremi slastica s Nutellom.

Na njihovoj stranici Nutella Day možete pronaći više od 700 recepata s Nutellom, a možete i podijeliti priče i iskustva o ovoj poslastici te se tako pridružiti obilježavanju Nutellina dana.

Nutella je nastala još davne 1964. godine. Njezin proizvođač je talijanska tvrtka Ferrero koja je čak pokušala zabraniti proslavu njezina dana, ali je na kraju ipak postigla dogovor s organizatorima.

Nutella se može kupiti u više od 75 zemalja svijeta, a jedna staklenka proda se svake 2,5 sekunde. 

Već osam godina 5. veljače rezerviran je za slastice koje sadrže Nutellu. Za mnoge Nutella nije jednostavni namaz od lješnjaka već način života.

Kako je Nutella kod nas popularna, vjerujem da i među vama ima onih koji obožavaju ovaj čokoladni namaz i da biste se i sami htjeli priključiti slavlju. Sudjelovati možete tako da ćete uz sliku kako npr. jedete Nutellu ili pozirate s teglicom u svojim omiljenim aplikacijama poput twittera, instagrama ili pinteresta dodati hashtag #nutelladay.  

A za kraj isprobajte jedan receptić upravo s obožavanom Nutellom :-)

Cheesecake s Nutellom

Sastojci:                  

1.5-2 banane                  

70 g zobenih pahuljica      

300 g krem sira (može i kremasti svježi sir)                  

80 g smeđeg šećera            

1 veliko jaje (ili 2 mala)                  

3 žlice Nutelle (može manje ili više, po želji)    

Priprema:  

1. Upalite pećnicu na 160C i ostavite da se grije.

2. Kalup obložite papirom za pečenje.

3. U jednoj posudici zdrobite bananu vilicom i dodajte joj zobene pahuljice. Sve dobro promiješajte. Na dno kalupa izlijte smjesu i poravnajte.

4. Mikserom izmiksajte sir do kremaste strukture. Dodajte mu šećer i ponovno miksajte do kremaste strukture. Dodajte jaje i još malo miksajte dok se sve ne spoji. Izlijte u kalup na smjesu zobenih pahuljica i banana.

5. Nutellu malo otopite na laganoj vatri, zatim je sipajte u kalup na smjesu od sira. Nožem prođite kroz smjesu i napravite šare.

6. Stavite peći oko 20-25 minuta.

7. Prohladite kolač malo na sobnoj temperaturi, zatim ga prebacite u frižider da se hladi barem 2 sata prije konzumiranja.  

Ukoliko niste ljubitelj zobenih pahuljica, podlogu možete napraviti i od 130 g petit beurre keksa, 80 g maslaca i 2 žlice šećera.    

Dobar tek i uživajte u Nutelli! 




Tražilica
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju