preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Login
Ime smo dobili po...

Ponosni smo na....

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje

Stručni skupovi- prijava

Izdvajamo

Vremenik pisanih provjera

Pristup informacijama

Preporučujemo...

Udžbenici iz informatike

Školska učilica 

Razredna stranica 3.c

Prijavi zlostavljanje

Prijava zlostavljanja na Internetu

Sandučić povjerenja

Glazbena škola

 

Glazbena škola pri Osnovnoj školi "August Harambašić" Donji Miholjac djeluje još od školske godine 1972./73. s trima odjelima: klavir, gitara i harmonika.

Nastava u Osnovnoj glazbenoj školi izvodi se u 4 specijalizirane učionice za individualnu nastavu i u jednoj većoj za solfeggio. Nastavu izvodi 5 zaposlenika na odjelima klavir, gitara i harmonika.

Svaki učitelj je i razrednik, što ga obvezuje i na razredničke poslove. Rad s učenicima je individualan (osim nastave solfeggia).  Učenici 3. razreda i stariji obvezni su pohađati i skupno muziciranje, zbor ili orkestar. Svi učenici polaznici su solfeggia 2 puta tjedno po 45 minuta.

            UČIONICA SOLFEGGIA

 

U ŠKOLI RADI 5 NASTAVNIKA:                                     

           SILVIJA JEŽIĆ-KNEŽEVIĆ – učiteljica klavira

           DARKO NIKOLIĆ – učitelj klavira

           MARIJA GALOVIĆ – učiteljica gitare

           DINKO PETRIŠEVAC- učitelj gitare

          

Pri školi djeluje i tamburaški orkestar (ponovno pokrenut 2006./07. školske godine). Članovi tamburaškog orkestra su djeca glazbene škole od drugog do šestog razreda.

     MALI TAMBURAŠKI ORKESTAR, VODITELJ  UČITELJ DARKO NIKOLIĆ

 

     VELIKI TAMBURAŠKI ORKESTAR, VODITELJ UČITELJ DARKO NIKOLIĆ

Planom i programom rada Osnovne glazbene škole za šk. god. 2012./2013. predviđaju se sljedeći poslovi:

  • Božićni koncert
  • Interni koncert
  • Sudjelovanje na županijskim i međužupanijskim smotrama
  • Glazbeni tjedan u GŠ ''Franjo Kuhač'' Osijek
  • Sudjelovanje na festivalu mladih pijanista
  • Nastupi na proslavama prijateljskih glazbenih škola
  • Nastupi na raznim manifestacijama u gradu
  • Nastup za Dan škole
  • Godišnji koncert

 

Osnovna glazbena škola pri Osnovnoj školi „August Harambašić“  Donji Miholjac od osnutka 1972./73. do kraja 2009. godine

Sadašnja voditeljica glazbene škole gđa Nada Došek ovim je riječima opisala školu:

„Ovom prigodom nije mi cilj prikazati detaljan pregled škole po polaznicima, glazbenim instrumentima i profesorima. Kao današnja voditeljica glazbene škole prilažem jedan globalni pogled na našu glazbenu školu.

Osjećajući potrebe Grada i šire sredine, na inicijativu gđe Jelice Dimitrijević otvoreno je u našem gradu Područno odjeljenje Glazbene škole „Franjo Kuhač“ Osijek, a kasnije je pripojeno Osnovnoj školi „August Harambašić“ Donji Miholjac.

Puno je generacija učenika završilo ovu školu, mnogi su od njih uspješno nastavili daljnje glazbeno obrazovanje, neki su postali poznati u svijetu glazbe, a neki su odmah potražili posao. Od 1972. godine do danas naša je škola glazbeno obrazovala oko 650 učenika. Srednju glazbenu školu završilo je ili pohađalo 31 učenik, a iz naše sredine imamo i 20-ak učenika  s akademskim obrazovanjem.

Možemo se pohvaliti da smo odgojili vlastiti kadar, učitelje koji danas vrlo uspješno rade u našoj školi i obrazuju učenike na klaviru, harmonici, gitari i tamburi. Radimo u dobrom kolektivu, lijepoj sredini okruženi pjesmom, svirkom i svaki dan smo bogatiji za novi ton, predznak, notu… Djelovanje naše škole utječe na glazbeni odgoj mladih, profesionalno usmjeravanje i podizanje glazbene kulture uopće, uzdizanje naše djece, budućih graditelja kulturnog života. No, najvažnije je da u svima postoji ono bez čega nema bavljenja glazbom, a to je ljubav. Zbog ljubavi prema glazbenom pozivu mnogi su učitelji ugradili u ovu školu ne samo svoj radni vijek, već i dio svoga bića. Jedna je od njih i moja draga učiteljica gđa Jelica Dimitrijević, „dobri duh naše škole“. O njoj mogu pisati samo s puno topline, zahvalnosti, poštovanja i divljenja: kao… kao mom velikom uzoru.“
preskoči na navigaciju