2020-04-24 14:04:34

ZA NOĆ KNJIGA POSADILI SMO PRIČE

Manifestacija Noć knjige pokrenuta  je 2012. godine s ciljem promocije kulture čitanja i kao poticaj promišljanju o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Ove godine na čitanje nas poziva patuljak Čituljak, koji s maskom na licu obilazi hrvatske  gradove, traži knjigu i komentira trenutnu situaciju s glavnom porukom : S knjigom nisi izoliran!

Učiteljice Marija Jarabek i Mirna Šimenić prenijele su poziv patuljka Čituljka za natječaj Posadi priču! učenicima 4.b i 4.c razreda. Učenici su se rado odazvali i posadili sjemenke dobrote, poštovanja, ljubavi,  odgovornosti, ustarajnosti  u kratke priče. Priče su zaljievali maštom i osjećajima  i kada su narasle do 100 riječi poslali smo ih na natječaj.

Nagradu nismo dobili, no priče su posađene i one nastavljaju rasti. Dijelimo ih ovdje s vama jer cilj je ovih dječjih razmišljanja da ih netko čuje, da izrastu i prošire svoje sjeme baš tamo gdje nešto nedostaje.

Digitalnu knjigu sa svim pričama možete prelistati na sljedećoj poveznici.

https://read.bookcreator.com/BYB2ltU7S0RLSfNe0V1-aI5sO1elo-6wnimRMB0mKG0/zLhQnfPFQnS4_OKHKi0W8Q

Hvala učenicima i učiteljima koji su podržali natječaj, a osim radova naših učenika dijelimo i poruke patuljka Čituljka.

#nocknjige  #sknjigomnisiizoliran

 

 

školska knjižničarka Anamarija Hat


Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac