2020-10-20 16:05:00

DAN JABUKA (20.10.)

Obilježavanje Dana jabuka učenika razredne nastave na satu Informatike

                            

JABUKA - jedna od prvih voćki koju su ljudi uspjeli kultivirati te je tako važan dio ljudske prehrane. Poznato je da se svakodnevnim konzumiranjem jabuka može spriječiti pojava mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja.

                „JEDNA JABUKA NA DAN, DOKTORA IZ KUĆE VAN!“

Jabuka - prava mala riznica sastojaka koji pozitivno utječu na naš organizam. Ovisno o sorti, 100 g jabuke sadrži otprilike 85 g vode, 10,9 g ugljikohidrata te 3 g dijetalnih vlakana. U jabuci ima i do 40 mg vitamina C, potom vitamina A, E, B1, B2, B6 te beta-karotena. Ona sadrži i minerale, mnogo kalija (100 do 180 mg) te kalcij, fosfor, magnezij i željezo. Zahvaljujući velikom udjelu ugljikohidrata, posebno fruktozi i glukozi, opskrbljuje organizam energijom te sprječava umor i gubitak koncentracije.

Nakon razgovora o jabukama i njihovoj učinkovitosti, učenici razredne nastave na satu informatike bojali su svoje jabuke povodom obilježavanja Dana jabuka koje možemo vidjeti u njihovim radovima priloženima ispod teksta.

 


Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac