preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > Naslovnica
vijesti

UPISI U SREDNJU ŠKOLU- Ispis prijavnica

Autor: Branka Cigrovski, 22. 7. 2020. 07:59

Danas, 22. srpnja 2020. godine u 12.00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata, te je od toga trenutka omogućen ispis prijavnica. 

Potpisivanje prijavnica s listom prioriteta za upis u srednju školu bit će u četvrtak, 23. srpnja 2020. u Školi (informatička učionica u potkrovlju) prema sljedećem rasporedu
8.a u 16 sati, 8.b u 16.15 sati i 8.c u 16.30.
 
Prijavnicu potpisuju učenik i roditelj/skrbnik. Potpisane prijavnice su obvezne za upis u srednju školu
 
Na potpisivanje prijavnica ne moraju doći učenici koji srednju školu upisuju po postupku upisa učenika s teškoćama u razvoju (s mišljenjem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje) i već su stekli pravo upisa u neku srednju školu.

Molimo učenike i roditelje da se pridržavaju epidemioloških preporuka(nošenje maski, držanje razmka...).

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Branka Cigrovski, 17. 7. 2020. 08:43

Idemo u srednju
22. 7. 2020. godine  u 12.00 sati zaključava se lista prioriteta i započinje ispis prijavnica. Prijavnicu potpisuje učenik i roditelj. Potpisivanje prijavnice s listom prioriteta ne jamči da će se kandidat upisati na onaj izbor na kojem je stekao pravo upisa u trenutku zaključivanja odabira.
 
Ove godine je mogućnost dostava prijavnica osobno ili elektroničkim putem (skenirano ili slikano).
Učenik može sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISPUSŠ u propisanom roku. Nakon što su učenik i roditelj/skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu, prijavnica se može dostaviti osobno ili elektroničkim putem (slikana ili skenirana) na e-mail adresu branka.cigrovski1@skole.hr.
Ako učenik nema mogućnost ispisati popunjenu ispisati popunjenu prijavnicu, učenik i roditelj/skrbnik mogu je digitalno potpisati te dostaviti elektroničkim putem.
Molimo roditelje/skrbnike da dostavu potpisanih prijavnica elektroničkim putem dostave na e-mail adresu: branka. cigrovski1@skole.hr do 23.7. 2020. godine do 12.00 sati.


Potpisanu prijavnicu elektroničkim putem može dostaviti samo roditelj/skrbnik i to, u pravilu, s elektroničke adrese koja je za kontakt roditelja/skrbnika navedena u e-Dnevniku. Ako je roditelj/skrbnik poslao potpisanu prijavnicu s elektroničke adrese koja nije navedena za kontakt u e-Dnevniku, razrednik treba kontaktirati roditelja/skrbnika telefonskim putem i provjeriti je li roditelj/skrbnik doista poslao potpisanu prijavnicu s te adrese.
 
Ako učenik i roditelj/skrbnik nemaju mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu i nemaju digitalni potpis, popunjena prijavnica ispisuje se u Školi (informatička učionica, 2. kat), a učenik i roditelj/skrbnik dolaze osobno u školu i vlastoručno potpisuju prijavnicu, 23. 7. 2020. godine u 16.00 sati. Molimo roditelje da se pridržavaju epidemioloških preporuka.

 
 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU- Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku

Autor: Branka Cigrovski, 7. 7. 2020. 10:49

Idemo u srednju

Dana 8. srpnja 2020. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će od 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive nakon 22:00 sata istoga dana. 

Obrazovni programi će se moći prijavljivati sve do 22. srpnja 2020. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 12. srpnja 2020.

8. srpnja 2020. godine, u 10:00 bit će objavljene konačne ljestvice poretka za učenike s teškoćama u razvoju. Na konačnim ljestvicama poretka nalaze se samo učenici koji su u preliminarnom rangiranju ostvarili pravo upisa. 

Obavještavamo vas da  8. srpnja 2020. godine, od 9.00 sati do 12:00 sati, možete dostaviti u Školu dokumentaciju redovnih učenika (stručno mišljenje HZZ-a i ostali dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava za upis). 

 [više]

UDŽBENICI I RADNI MATERIJALI ZA SLJEDEĆU ŠKOLSKU GODINU

Autor: Vedran Aladić, 6. 7. 2020. 09:33

S obzirom na učestala pitanja roditelja vezana uz kupovinu i nabavu udžbenika i radnih bilježnica za sljedeću školsku godinu, obavještavamo naše učenike i roditelje da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja financirati sve potrebne udžbenike, a Grad Donji Miholjac će kao i prošle godine financirati sve radne materijale za naše učenike.

Dakle, svi će učenici prije početka nastavne godine dobiti potrebne udžbenike i radne materijale, a o terminu preuzimanja istih ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

 

 [više]

PROJEKT "VRIJEME JE ZA ŠKOLSKI OBROK 3" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Siročić-Pleić, 30. 6. 2020. 23:46

 

 Ove je školske godine naša škola sudjelovala u projektu ''VRIJEME JE ZA ŠKOLSKI OBROK 3'' kojim je omogućena prehrana za 30 učenika.

Više o projektu

Naziv projekta: ''Vrijeme je za školski obrok 3''

Naziv poziva: „ OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA (školska godina 2019.-2020.)

Program potpore:  EU sredstva (85%)  i sredstva Državnog proračuna RH ( 15%). 

Nositelj projekta: Osječko-baranjska županija

Partneri: 47 osnovnih škola kojima je osnivač Osječko-baranjska županija

Vrijednost projekta: 999.081,83 kuna, sredstva su u cijelosti bespovratna

Cilj projekta: ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama. U projekt je uključeno 994 učenika iz 47 osnovne škole s područja Osječko-baranjske županije.

Razdoblje provedbe projekta: 8 mjeseci ( 09. 12. 2019. godine – 08. 08. 2020. godine )

Razdoblje prihvatljivosti izdataka: od 09. 09.2019. godine i traje do 30 dana nakon završetka razdoblja provedbe projekta.

Više o Europskim i strukturnim fondovima na  www.strukturnifondovi.hr

Više o Fondu europske pomoći za najpotrebitije na www.fead.hr

 

                                                                                                     

  

 

 

.

 [više]

PROJEKT "UČIMO ZAJEDNO 4" I OVE GODINE REALIZIRAN U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Renata Siročić-Pleić, 25. 6. 2020. 09:02

I ove je školske gpodine naša škola bila uključena u projekt "Učimo zajedno 4" kojim je omogućena nastava uz pomoć pomoćnika za dva naša učenika.

Više o samom projektu možete pročitati u nastavku teksta.

Naziv projekta: Učimo zajedno 4

Program potpore: OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. / Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.

Nositelj projekta: Osječko-baranjska županija

Partneri: Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o., 30 osnovnih škola i 6 srednjih škola

Vrijednost projekta: 10.872.432,00 HRK (10.000.000,00 HRK bespovratnih sredstava)

Opis projekta: Cilj projekta: Osiguravanje uvjeta i pružanje potpore za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje učenika s teškoćama u razvoju kroz redovit sustav obrazovanja. Ključne aktivnosti: Umreženim partnerstvom 38 dionika sa područja Osječko-baranjske županije u provedbi socijalne inkluzije i integracije učenika s teškoćama u razvoju osigurat će se uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje 62 učenika s teškoćama u razvoju sa osiguranom ciljanom stručnom podrškom pomoćnika u nastavi te će se time povećati socijalna uključenost i integracija u redovit sustav obrazovanja na vrijeme od četiri nastavne godine. Ukupna vrijednost projekta je 10.872.432,00 HRK, od čega 10.000.000,00 HRK bespovratnih sredstava.

Trajanje projekta: 01.08.2017. - 31.07.2021.

  

   

 [više]

SLAVNE OSOBE NJEMAČKOG GOVORNOG PODRUČJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Poslon Živković, 11. 6. 2020. 22:52

Nastava na daljinu bliži se kraju kao i ova "čudna" nastavna godina. Privodimo kraju i radove učenika pa tako pristižu dokazi o njihovom radu ne samo proteklih mjeseci, već i proteklih godina. Učenici osmih razreda koji pohađaju izbornu nastavu njemačkog jezika imali su zadatak odabrati i predstaviti jednu poznatu osobu s ovog područja pa je tako nastao zanimljiv pregled slavnih. Pogledajte i uvjerite se i sami :-)

 [više]

INTERNETSKA KNJIGA GITARSKOG ODJELA

Autor: Marija Galović, 8. 6. 2020. 13:34

Školska 2019./2020. godina je bila puna nepredvidivih situacija, raznih iznenađenja i pokazala nam u pravom smislu riječi što je škola za život jer smo se svi morali snalaziti kako smo najbolje znali, a istovremeno smo željeli dati ono najbolje od sebe. Tim su se nepredvidivim situacijama i uvjetima rada prilagodili i učenici gitarskog odjela učiteljice Marije Galović, koji su posljednjih nekoliko mjeseci imali nastavu na daljinu, bez kontakta sa svojom učiteljicom, a opet ostvarili velika i zavidna postignuća.
Njihova im je učiteljica, uz tehničku pomoć gospođe Sandre Vrbešić, majke njezina učenika Karla, kreirala internetsku knjigu, godišnjak, kao uspomenu na proteklu nastavnu godinu. Glazba je lijek, čarolija koja se budi prvim zvukom, jer kada nestanu riječi, nastupa glazba.
U ovoj se internetskoj knjizi mogu čuti izvedbe naših vrijednih učenika, od drugog do šestog razreda glazbene škole.
Neka ova priča živi i ostane uspomena na zvuke jednog djetinjstva i jedne mladosti protkane dušom glazbe i neka bude poticaj ovim malim virtuozima za dalje...

 

https://read.bookcreator.com/KVya51AAbwelAyh03znqKQGtqNB2/8klPdvEUQTaEEyElSDtpfg

 [više]

USUSRET DANU ŠKOLE

Autor: Maja Poslon Živković, 1. 6. 2020. 21:44

Bliži se 3. lipnja, dan kada bismo trebali proslaviti Dan škole.
Draga školo, nismo te zaboravili. Sretan ti rođendan!  
                                                                         3. b razred

 

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Branka Cigrovski, 29. 5. 2020. 08:24

Idemo u srednju

Dragi osmaši i poštovani roditelji osmaša,

objavljena je ODLUKA O UPISU UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

Prvi važan datum je 1. 6. 2020. godine kada započinju prijave u sustav Upisi.hr i to je zapravo početak upisnog procesa, koji završava 31.7.2020. dostavljanjem potrebne dokumentacije u srednju školu u koju je učenik ostvario pravo upisa.

Sustavu možete pristupiti putem sljedeće poveznice:

https://www.upisi.hr/upisi/

 [više]

PREDUPISI U OSNOVNU GLAZBENU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vedran Aladić, 22. 5. 2020. 00:54

 

Poštovani roditelji i učenici!

Glazbena škola pri Osnovnoj školi „August Harambašić“ Donji  Miholjac u školskoj godini 2020./2021. nudi mogućnost upisa sljedećih programa:

 

TAMBURA, GITARA, KLAVIR,  HARMONIKA

 

Predbilježbe su u tijeku, a obrazac možete preuzeti u privitku ove obavijesti.

 

Za više informacija obratite se na e-mail škole:

dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr

ili broj telefona: 031/631-373.

 

Na sljedećoj poveznici pogledajte kratko predstavljanje naše glazbene škole:

https://www.youtube.com/watch?v=jptZEF-Vwos&feature=youtu.be

 [više]

DAN OBITELJI

Autor: Maja Poslon Živković, 15. 5. 2020. 21:13

3. b razred je obilježio Dan obitelji uz obiteljsko druženje, palačinke, kokice i društvene igre.

 [više]

OBAVIJEST O AKTIVNOSTIMA VEZANIM UZ UPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Renata Siročić-Pleić, 14. 5. 2020. 09:47

Poštovani roditelji djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole,

obavještavam vas da će se aktivnosti vezane za utvrđivanje psihofizičke zrelosti za školu koje se odnose na liječnički pregled povoditi prema uputama HDŠSM i HZJZ.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u prvi razred, koje provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje, za sada se neće provoditi.

O terminima liječničkog pregleda i utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta bit ćete na vrijeme obaviješteni.

                                                                      Stručna suradnica psihologinja:

                                                                      Renata Siročić-Pleić

 

 [više]

STRIPOVI POSVEĆENI MAJKAMA 4.b

Autor: Maja Poslon Živković, 12. 5. 2020. 21:50

Druga nedjelja u svibnju, još od 1911. godine, posvećena je majkama.  Učenici 4.b razreda lijepe riječi za svoje majke stavili su u kvadratiće, ukrasili ih bojama  i tako su nastali originalni pokloni  - stripovi kojima su obilježili Majčin dan. 

 [više]

EKO EKO U 5. A RAZREDU

Autor: Zrinka Jurčević, 5. 5. 2020. 14:03

Ekološke poruke likova iz književnog djela za cjelovito čitanje Eko Eko – videoradovi učenika 5. a razreda

 [više]

ZDRAVSTVENI ODGOJ U PRVOM I TREĆEM RAZREDU

Autor: Renata Siročić-Pleić, 3. 5. 2020. 20:40

I u nastavi na daljinu surađujemo s našom sestrom i liječnicom školske medicine.

Nakon što su nam one proslijedile prezentacije s temama vezanim uz zaštitu zdravlja koje su obradile u 3.a i 3.b za vrijeme klasične nastave, učiteljice svih prvih razreda te učitelj trećeg razreda Područne škole Rakitovica obradili su ih sa svojim učenicima na satovima razrednih odjela.

Učenici su o naučenom razgovarali sa svojim učiteljima i kreativno se o njima izrazili.

Neke od rezultata njihova rada možete vidjeti na sljedećim fotografijama.

 [više]

SVJETSKI DAN SMIJEHA

Autor: Maja Poslon Živković, 29. 4. 2020. 14:51

4. svibnja obilježava se Svjetski dan smijeha. 

Učenici 4. a i 2.a su s učiteljicama Izabelom Molnar i Željkom Pobi obilježili, u nastavi na daljinu, Svjetski dan smijeha s geslom "Smijeh je lijek". Učenici su crtali, pisali šale, pjesme, činkvine.

 [više]

SVJETSKI DAN PLESA

Autor: Maja Poslon Živković, 29. 4. 2020. 09:17

U ova čudna vremena koja su nas snašla pokušajmo se barem na tren odmaknuti od loših vijesti i sivih oblaka koji su nas danas natkrili. Danas je Svjetski dan plesa, zaplešimo zajedno barem uz jednu pjesmu po vlastitom izboru! Živimo život punim plućima i puni optimizma vjerujući da će sve ovo ubrzo proći! 

Zaplešimo! 

 [više]

DOBRO STABLO

Autor: Zrinka Jurčević, 27. 4. 2020. 19:23

Učenici 5. a razreda svojim radovima obilježili dva važna nadnevka 22. travnja -

Dan hrvatske knjige i Dan planeta Zemlje

 [više]

ZA NOĆ KNJIGA POSADILI SMO PRIČE

Autor: Maja Poslon Živković, 24. 4. 2020. 14:04

Manifestacija Noć knjige pokrenuta  je 2012. godine s ciljem promocije kulture čitanja i kao poticaj promišljanju o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Ove godine na čitanje nas poziva patuljak Čituljak, koji s maskom na licu obilazi hrvatske  gradove, traži knjigu i komentira trenutnu situaciju s glavnom porukom : S knjigom nisi izoliran!

 [više]

PROLJEĆE U DIGITALNOJ SLIKOVNICI 1.C RAZREDA

Autor: Maja Poslon Živković, 23. 4. 2020. 20:04

Povodom Dana planeta Zemlje (22. travnja) i Dana svjetske knjige (23. travnja) učiteljica Valerija je složila likovne i pisane uratke učenika 1. c razreda u digitalnu slikovnicu Ples proljetnica.

 [više]

SVJETSKI DAN KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Autor: Maja Poslon Živković, 23. 4. 2020. 19:59

Prije 25 godina UNESCO je na konferenciji održanoj u Parizu  donio odluku da će 23. travanj biti dan posvećen knjizi i zaštiti autorskih prava. Datum je simboličan, zasnovan je na katalonskom običaju da se na dan Svetoga Jurja daruju knjige i ruže. Također, 23. travnja 1616. umrli su velikani svjetske književnosti William Shakespeare i Miguel de  Cervantes te je Svjetski dan knjige prigoda da se prisjetimo i tih obljetnica. 

 [više]

DAN PLANETA ZEMLJA

Autor: Maja Poslon Živković, 22. 4. 2020. 18:41

Dan planeta Zemlje prvi je put obilježen na današnji dan 1970. u SAD-u.

Nakon prijedloga UNESCO-a da se jedan dan posveti jačanju javne svijesti o važnosti očuvanja okoliša, američki senator Gaylord Nelson u kongresu se izborio da se 22. travnja proglasi Danom planeta Zemlje. Povod tome je bila njegova zgroženost posljedicama izljeva tri milijuna galona nafte iz platforme Union Oil A uz obalu Kalifornije.

Tema ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje, 50. po redu, je klimatska akcija, a obilježavamo ga u ozračju globalne pandemije COVID-19, uzrokovane novim korona virusom SARS-CoV-2.

Škola na daljinu nije spriječila ni učenike osmih razreda, polaznike izborne nastave njemačkog jezika, da se osvrnu na ovu temu i daju svoje rješenje za očuvanje prirode.

 [više]

22. TRAVNJA - DAN PLANETA ZEMLJA

Autor: Maja Poslon Živković, 21. 4. 2020. 22:28

Učenici 4.a su, iako je nastava na daljinu, obilježili Dan planeta Zemlja svojim likovnim radovima.

 [više]

DAN PLANETA ZEMLJA U 3.B

Autor: Maja Poslon Živković, 21. 4. 2020. 22:09

Učenici 3.b razreda brigom za biljke i životinje obilježili su Dan planeta Zemlje. Uz obilježavanje pomogli su roditeljima i uživali u prirodi.

 [više]

KREATIVNOST NA SATU GLAZBENE KULTURE

Autor: Maja Poslon Živković, 16. 4. 2020. 16:23

Treći nastavni tjedan, tj. tjedan ponavljanja i planiranja u virtualnom svijetu Glazbene kulture,bio je pun kreativnosti.

U nastavku možete vidjeti kako su učenici 4.c, 5.a, 5.b, 5.c, 6.a i 6.b savladali tradicionalnu japansku vještinu kreiranja modela od papira koji nazivamo origami.

Učenici su izradili origami violinu, glasovir i saksofon.

Pogledajte njihove uratke i uživajte! 😊

 [više]

VREDNOVANJE NASTAVE NA DALJINU - OBAVIJEST ZA RODITELJE

Autor: Renata Siročić-Pleić, 15. 4. 2020. 20:32

Poštovani roditelji,

u okviru vrednovanja nastave na daljinu predviđeno je i vrednovanje od strane vas roditelja kako bismo dobili i vaše mišljenje o navedenom, a što će nam pomoći u daljem radu.

Anketu ispunjavate on-line, na sljedećoj poveznici:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?

id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkSKSlN_eISxOu_RbCWsJfBZUMFE

3UEpRTTdQMVFFUzFGVTFOUTNVSFRGNC4u

Za ispunjavanje navedene ankete prijavljujete se pomoću AAI identiteta svoga djeteta.

Roditelji učenika razredne nastave trebaju se najprije AAI identitetom svoga djeteta prijaviti u sustav office365.skole.hr  i onda nakon toga na navedenu poveznicu.

Hvala vam unaprijed.

                                                                      Renata Siročić-Pleić, psihologinja

 

 

 [više]

SRETAN VAM USKRS OD SRCA!!!

Autor: Vedran Aladić, 10. 4. 2020. 21:06

...dok zaogrnuti samoćom brojimo sate

do novih svitanja

 i dok tražimo način kako pronaći put

s pustih otoka naših života

na kojima smo posljednjih tjedana

prisiljeni boraviti,

sjetimo se svih onih dobrih djela koje smo mogli učiniti,

a nismo,

svih onih utješnih i toplih riječi koje smo mogli izgovoriti,

 ali smo ostali nijemi,

svih onih blagih pogleda

 kojima smo mogli nekome uljepšati dan,

ali smo svjesno zatvorili oči,

svih onih zvijezda koje su baš za nas svijetlile,

ali nismo imali potrebu pogledati prema nebu

i svih onih ljudi koji su nas doticali svojom blizinom,

ali ih nismo ni primijetili.

I neka nam ta spoznaja bude putokaz

za neke nove korake i tragove

koje ćemo sutra imati priliku ispuniti pažnjom, dobrotom,

nesebičnošću, osmijehom i blagošću prema ljudima

koji kroče kroz naš život

kako bismo ponovno izgradili srušene mostove prema Bogu

i prema čovjeku

i utkali ono najbolje od sebe u ovaj dio svemira

koji nam je podaren...

 

Blagoslovljen i miran Uskrs žele Vam učenici i zaposlenici 

Osnovne škole „August Harambašić“ Donji Miholjac!

 

                                             Ravnatelj: Vedran Aladić

 

 

 [više]

TJEDAN PONAVLJANJA I PLANIRANJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vedran Aladić, 5. 4. 2020. 21:53

Poštovani roditelji, dragi učenici,

zajedničkim snagama, uz puno razumijevanja, tolerancije i dobre komunikacije, ulazimo u četvrti tjedan nastave na daljinu. Obavještavamo vas da u ovom preduskrsnom tjednu koji slijedi neće biti obrade novoga gradiva, nego isključivo ponavljanje već obrađenog gradiva i rješavanje eventualnih zaostataka. O svemu što niste najbolje shvatili možete u svakom trenutku pitati svoje učitelje. 

U međuvremenu smo dobili Upute za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju koje možete vidjeti u privitku ove obavijesti i s kojima će učenike upoznati njihovi učitelji u virtualnim učionicama.

Hvala vam na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji! Želim vam svima uspješan i miran tjedan koji je pred nama!

 

Vedran Aladić

 [više]

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Autor: Maja Poslon Živković, 3. 4. 2020. 13:50

Učenici naše škole obilježili su Svjetski dan svjesnosti o autizmu različitim aktivnostima. Kako nisu bili u mogućnosti puštati plave balone, mnogi su ih nactali, naslikali ili izradili od kolaža. Neki su nacrtali ruke koje pokazuju ujedinjenost u različitosti, nacrtali i izradili puzzle, odjenuli plavo. 

 [više]

SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU

Autor: Maja Poslon Živković, 1. 4. 2020. 21:04

2. travnja, već 13. godinu zaredom, obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Iako se obilježava 2. travnja, cijeli travanj posvećen je svjesnosti o autizmu ove godine pod krilaticom #Slavimo različitosti - Proširi svjesnost, promiči prihvaćanje, potakni promjenu. 

 [više]

PREPORUKE O ORGANIZACIJI RADNOG DANA UČENIKA TIJEKOM ODRŽAVANJA NASTAVE NA DALJINU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vedran Aladić, 29. 3. 2020. 14:11

Prilažemo Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji radnog dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu.

 [više]

NAŠA ŠKOLA NAS ČEKA

Autor: Vedran Aladić, 29. 3. 2020. 14:04

Dragi učenici, roditelji i učitelji!

 

Na kraju smo i drugoga tjedna nastave na daljinu. Prvi strah od ovakvog novog načina poučavanja i prvo iznenađenje ovakvom novom situacijom u kojoj smo se svi zatekli su iza nas i polako se počinjemo prilagođavati novim uvjetima i načinima rada.

U ovakvim nadasve teškim i iznenađujućim životnim okolnostima uspjeli smo zajedničkim snagama omogućiti našem obrazovnom sustavu da se ne ugasi, da živi, da malim, ali jasnim i sigurnim koracima ide naprijed i ostavlja tragove koji će jednom, kada sve ovo prođe, ostati zapisani i možda biti putokaz za dalje.

S obzirom da još nitko u ovome trenutku ne može procijeniti koliko će trajati nastava na daljinu i kako će se daljnja situacija razvijati, pokažimo i dalje u vremenu koje slijedi zajedništvo i strpljenje i svi dajmo sve od sebe kako bismo jedni drugima olakšali plovidbu kroz ovu oluju punu pitanja, nedoumica, strepnje i nade.

Najljepše zahvaljujem svima vama na trudu koji ulažete, na strpljenju, na obostranoj komunikaciji, na pokušaju da iz ove teške situacije izvučemo i damo ono najbolje od sebe.

Dragi roditelji, pozivam vas da i dalje usmjeravate svoju djecu i potičete ih da svakodnevno kontinuirano ispunjavaju svoje obveze, da kao i do sada budete naši pouzdani partneri u kreiranju organizacije rada vaše i naše djece te da nastavimo kvalitetno surađivati u ovom našem zajedničkom izazovu.

Dragi učenici, znam da iznad vas lebdi puno različitih pitanja na koje tražite odgovore, znam da u ovome trenutku morate biti samostalniji i odgovorniji nego ikada i uložiti puno više truda nego inače da biste postigli zacrtani cilj. Isto tako znam da mnogima od vas nedostaju prijatelji i vaši učitelji, razgovor licem u lice, da vam nedostaje školska svakodnevica, smijeh, šale, naša dvorana, nogomet i badminton, školska kuhinja, tijesto s mesom i pileći medaljoni, da vam nedostaje naš mali princ i naše zajedničke priredbe. Ali zapamtite: niste sami u ovoj plovidbi! Zajedno smo na istoj lađi koja će nas vratiti u našu školu i omogućiti da ponovno sve bude kao nekad.

Dragi učitelji, u svakodnevnoj komunikaciji s vama vidim koliko ste utkali sebe u nastojanjima da djeci ovakvu nastavu učinite prihvatljivom i hvala vam na tome. Sada ste u situaciji da donosite odluke, da svojom kreativnošću oblikujete svijet. Sada ste u situaciji da zaista možete i smijete odijeliti bitno od nebitnog, važno od nevažnog, potrebno od nepotrebnog. I NAPRAVITE TO! I vi i ja već godinama govorimo o tome da je suludo stavljati pred učenike nepotrebne podatke kojim ćemo ih danas zatrpati i od kojih sutra neće imati nikakve koristi. Budimo stoga mudri, usmjerimo svoje poučavanje na ono što će djeci sutra trebati i poštujmo činjenicu da djeca uz ovakav digitalni način rada moraju uložiti puno više truda i vremena da bi uspjeli sve odraditi. Pomozimo im! Rasteretimo ih! Usmjerimo se na bitno i nemojmo im zadavati zadatke samo da bi ti zadaci bili sami sebi svrha.  

I dalje smo neprestano na raspolaganju za sva vaša pitanja i za sve vaše potrebe! Svi budimo odgovorni, svi budimo strpljivi jedni prema drugima i svaku nejasnoću nastojmo i dalje rješavati kvalitetnom komunikacijom. Vjerujem čvrsto da ćemo uspjeti u ovoj misiji koja je pred nama jer kao što reče stara izreka: „Što je nebo tamnije, to će zvijezde biti sjajnije!!!“

 

S poštovanjem!

Vedran Aladić

 

 

 [više]

MEĐUNARODNI DAN SINDROMA DOWN

Autor: Maja Poslon Živković, 21. 3. 2020. 21:45

Iako nas je teška situacija koja se ovih dana odvija pred očima svih nas poprilično zaokupila, nismo zaboravili naše šarene rasparene čarapice heart 

Već petnaestu godinu 21. ožujka se u svijetu obilježava Međunarodni dan osoba s Down sindromom.

 [više]

ODLUKA O STAVLJANJU IZVAN UPORABE SPORTSKIH IGRALIŠTA

Autor: Vedran Aladić, 20. 3. 2020. 22:14

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 20. ožujka 2020. Odluku o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta do 30. ožujka 2020. godine s obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19.

Dakle, u sljedećih 10 dana molimo sve korisnike betonskih školskih sportskih igrališta da se pridržavaju ovog naputka.

 [više]

NAPOKON STIGLE SIM kartice ZA TABLETE - PODJELA U UTORAK U 10,00 SATI

Autor: Vedran Aladić, 20. 3. 2020. 21:23

Obavještavamo učenike predmetne nastave da su napokon stigle preostale SIM kartice za tablete. Svi učenici koji su dobili tablet bez SIM KARTICE trebaju doći u školu u UTORAK od 10,00 do 11,00 sati (24. ožujka 2020.) i ponijeti svoj tablet. U školi će učenike dočekati učitelj informatike Dražen Ćosić i podijeliti im kartice.

Učenici predmetne nastave iz Rakitovice koji nemaju karticu u tabletu trebaju se do ponedjeljka javiti razredniku putem virtualne učionice kako bismo znali broj potrebnih kartica i kako bismo iste mogli dovesti u Rakitovicu..

 

 [više]

RAD SA STRANKAMA - OBAVIJEST

Autor: Vedran Aladić, 19. 3. 2020. 22:17

Obavještavamo sve korisnike naših usluga da nas za sve potrebe mogu kontaktirati svaki radni dan od 7,00 do 15,00 sati:

* NA TELEFON: 031/492-280

* NA E- MAIL:  dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr

ili POŠTOM: Osnovna škola "August Harambašić" D. Miholjac, Prilaz stadionu 1a, 31 540 Donji Miholjac

 

 [više]

PRVI ZAJEDNIČKI DAN U VIRTUALNIM UČIONICAMA

Autor: Vedran Aladić, 18. 3. 2020. 22:42

Dragi učenici,

pri kraju je prvi dan aktivnosti u virtualnim učionicama. Sustav na razini cijele Republike Hrvatske je preopterećen i većina vas nije uspjela skinuti materijale i zadatke koje su vam učitelji priložili. No bez obzira na sve to, većina vas je komunicirala s učiteljima u virtualnim učionicama, usuglasili ste načine rada i dobili ste smjernice o daljnjim aktivnostima. Nemojte se brinuti ako danas niste zbog loše internetske veze ili drugih razloga uspjeli odraditi ono što je bilo zadano. Još se svi uhodavamo i tražimo najbolje načine učenja i komunikacije. Stići ćete! Sutra, prekosutra! Važno je da idemo naprijed, važno je da bez ustručavanja pitate učitelje sve što vam nije jasno i da tražite pomoć kada negdje zapnete. Važno je da zajednički tražimo najbolja rješenja i da iz ove situacije u kojoj se nalazimo izađemo jači i bolji. 

Za sve nejasnoće pitajte svoje razrednike i svoje predmetne učitelje, a učenici koji se zbog određenog razloga nisu uspjeli do danas prijaviti u virtualne učionice, neka se jave kako bismo ostvarili komunikaciju putem alternativnih kanala.

Želim nam svima uspjeh u radu i iznad svega puuuuno strpljenja da sve ovo uspijemo savladati!

Ostavljam vam poveznicu na stranicu MZO-a za sutrašnji raspored (ako s učiteljima nije drugačije dogovoreno).

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601

 

 

 [više]

OD SUTRA KREĆEMO S VIRTUALNIM UČIONICAMA

Autor: Vedran Aladić, 17. 3. 2020. 19:20

Dragi učenici,

od sutra službeno krećemo s aktivnostima u virtualnim učionicama. Molimo vas da se aktivno uključite u učenje na daljinu, da redovito posjećujete svoje virtualne učionice, da kontinuirano skidate materijale i zadatke koje vam učitelji budu dostavljali i da ih rješavate te da se pridržavate pravila ponašanja na internetu u virtualnim učionicama.

Svim učenicima koji nisu imali računala ili tablete smo iste osigurali kako bi nesmetano mogli sudjelovati u aktivnostima koje nam slijede.

Želim vam puno uspjeha u radu! Za sve vaše upite i nedoumice smo na raspolaganju!

 

Prilažem i sutrašnji raspored video-materijala i Sportske televizije!

SPORTSKA TELEVIZIJA

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/18-3-2020/SPORTSKA%20TV_18.3.2020..pdf

 

RASPORED GLEDANJA VIDEO-MATERIJALA

5. RAZREDI

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/18-3-2020/5.%20razred%20OS_18.3.2020..pdf

6. RAZREDI

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/18-3-2020/6.%20razred%20OS_18.3.2020..pdf

7. RAZREDI

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/18-3-2020/7.%20razred%20OS_18.3.2020..pdf

8. RAZREDI

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/18-3-2020/8.%20razred%20OS_18.3.2020..pdf

 

RAZREDNA NASTAVA

Razred
 
Termin

1. razred
 
počinje u 8.00 sati

2. razred
 
počinje u 10.00 sati

3. razred
 
počinje u 13.00 sati

4. razred
 
počinje u 15.00 sati
 [više]

RASPORED NASTAVE NA DALJINU - UTORAK (17. 3. 2020.)

Autor: Vedran Aladić, 16. 3. 2020. 19:06

Dragi učenici,

dostavljamo poveznice za raspored održavanja nastave na daljinu za utorak (17. 3. 2020.)

Navedeni raspored imate i u svojim virtualnim učionicama.

SPORTSKA TELEVIZIJA

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/17-3-2020/SPORTSKA%20TV_17.3.2020..pdf

 

RASPORED EMITIRANJA VIDEO-MATERIJALA PO PREDMETIMA

 

5. RAZRED

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/17-3-2020/5.%20razred%20OS_17.3.2020..pdf

6. RAZRED

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/17-3-2020/6.%20razred%20OS_17.3.2020..pdf

7. RAZRED

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/17-3-2020/7.%20razred%20OS_17.3.2020..pdf

8. RAZRED

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/17-3-2020/8.%20razred%20OS_17.3.2020..pdf

 

RAZREDNA NASTAVA - HRT 3
 


Razred
 
Termin

1. razred
 
počinje u 8.00 sati

2. razred
 
počinje u 10.00 sati

3. razred
 
počinje u 13.00 sati

4. razred
 
počinje u 15.00 sati
 [više]

OBAVIJEST O ODGODI UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA RADI UPISA U PRVI RAZRED

Autor: Renata Siročić-Pleić, 16. 3. 2020. 12:27

Obavještavamo roditelje djece dorasle za školu  da se do daljnjeg odgađaju aktivnosti vezane uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred.

O terminima pregleda roditelji će pravovremeno biti obaviješteni.

 [više]

PRIPREME ZA NASTAVU NA DALJINU

Autor: Vedran Aladić, 16. 3. 2020. 12:20

Poštovani učenici i roditelji,

obavještavamo vas da je danas zbog preopterećenosti sustava dolazilo do problema s logiranjem u virtualne učionice. Bez obzira na to, svi komunikacijski kanali su spremni i od srijede bi trebali aktivno raditi.

Do tada prema naputcima i rasporedu pratite televizijske programe i gledajte edukativne materijale na youtubeu. 

Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana osigurali smo digitalne resurse za sve učenike koji ih nisu imali. 

Uglavnom, pratite i dalje naše mrežne stranice i virtualne učionice u kojima od srijede krećemo s radom.

Za sve upite smo na raspolaganju!

 

 

 [više]

NASTAVA NA DALJINU - VIRTUALNA ZBORNICA

Autor: Branka Cigrovski, 15. 3. 2020. 21:24

Virtualna zbornica za učitelje naše Škole je na sljedećem linku.

 [više]

ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA DONJEG MIHOLJCA

Autor: Vedran Aladić, 15. 3. 2020. 15:27

Donosimo Odluku Stožera civilne zaštite Grada Donjeg Miholjca  o mjerama zaštite za sprječavanje širenja zaraze COVID - 19 virusom:

https://donjimiholjac.hr/sites/default/files/field/documents/
ODLUKA%20STO%C5%BDERA%20CZ%20GRADA%20DONJEG%20MIHOLJCA.pdf

 

 [više]

AKTIVNOSTI U NASTAVNO-SPORTSKOJ DVORANI

Autor: Vedran Aladić, 15. 3. 2020. 15:20

Obavještavamo sve korisnike Nastavno-sportske dvorane Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac da se do daljnjega, a najmanje sljedećih 14 dana, preventivno odgađaju SVE AKTIVNOSTI U DVORANI (nastava, treninzi, utakmice, rekreativne aktivnosti, koncerti).

O početku aktivnosti ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

 

 

 [više]

NOVE INFORMACIJE O NASTAVI NA DALJINU - VAŽNO

Autor: Vedran Aladić, 15. 3. 2020. 14:16

Poštovani roditelji, učenici, učitelji!

Dostavljam vam najvažnije informacije vezane uz daljnju organizaciju škole na daljinu.

Molim da ih pozorno proučite te da ih se pridržavate.

Također molim da redovito pratite mrežne stranice naše škole i svoju e-poštu kako bismo navedenim komunikacijskim kanalima zajednički kvalitetno odradili sve planirane aktivnosti.

 

 

 [više]

NASTAVA NA DALJINU - VIRTUALNE UČIONICE I KOMUNIKACIJSKI KANALI - LINKOVI

Autor: Vedran Aladić, 13. 3. 2020. 13:42

Poštovani učenici i roditelji,

OD PONEDJELJKA (16. OŽUJKA 2020. GODINE) KREĆE NASTAVA NA DALJINU. UČENICI OD PONEDJELJKA NE TREBAJU DOLAZITI U ŠKOLU, NEGO TREBAJU POSTUPITI PREMA NAPUTCIMA KOJE ĆEMO OBJAVITI TIJEKOM DANAŠNJEG I SUTRAŠNJEG DANA.

 

Objavljujemo popis linkova za pojedine virtualne razrede kojima ćete moći pristupiti tijekom sljedećih dana.

 

5.a

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a44a0d1384a274d03a3c13ae3e3ee3c4a%40thread.tacv2/conversations?groupId=f44c3e8d-542e-4340-8ddd-eb12f7ba2b96&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

 

5.b

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3ae9be518f7f0f49a7971862caedbafad0%40thread.tacv2/conversations?groupId=cd3076d7-7f16-4c2f-9c8c-b254366d8792&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

 

5.c

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3ac4196013307e4adb902e4a030da0349b%40thread.tacv2/conversations?groupId=f3dc8ce1-7b14-4827-8f40-8c9c7b44d864&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

 

6.a

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3aaa9817dc1d574c14a5967646f731b292%40thread.tacv2/conversations?groupId=9683e492-ab30-4caa-9a89-ca26300d2a1e&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

 

6.b

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3abe3d76ea3afd47a4a8040b5f8cf69167%40thread.tacv2/conversations?groupId=8719cfda-29aa-4d3a-b4e8-d163d0e04815&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

 

7.a

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a5d373fa6973e4cc4b0d24f93f91ae326%40thread.tacv2/conversations?groupId=105cceb6-3dde-4b74-a9fd-60ebc8e5a862&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

 

7.b

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a3f9715925f3a49728c30f9d33346d2b7%40thread.tacv2/conversations?groupId=73bf3276-fb2e-4686-8e7f-4351386e1797&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

 

7.c

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a9f5e74f281874770828836bd5a2185e7%40thread.tacv2/conversations?groupId=5d7050e0-cc32-4ca7-a96f-ad7321b99f82&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

 

8.a

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3afdcf72e91f1b459babf1d6d876dc09e2%40thread.tacv2/conversations?groupId=80c2c448-0b68-4507-a16e-1f5af5d07caa&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

 

8.b

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3ad9eb6fe1f6b24f18b1bc2f61f6cc9e7a%40thread.tacv2/conversations?groupId=95e5144b-820a-4f33-a86e-474a9d1a7d4f&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

 

8.c

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a7cfd862d85234dd2b2dddd32308e3931%40thread.tacv2/conversations?groupId=cb8275d0-8262-42dd-a729-5806c32145db&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

 

Učitelji razredne nastave komunicirat će s roditeljima putem sljedećih komunikacijskih kanala:

1.a - učiteljica Anka Cigrovski - VIBER

1.b - učiteljica Tihana Geto Pavin - VIBER i WEB LOKACIJA - https://sites.google.com/view/tihanagetopavin/

1.c - učiteljica Valerija Čmelak - MREŽNA STRANICA - valerijacmelak.wixsite.com

1. PŠ - učiteljica MIhaela Šoš - VIBER

2.a - učiteljica Željka Pobi - VIBER

2.b - učiteljica Katarina Ištvanović - VIBER

2. PŠ - učiteljica Slavica Horvat - VIBER

3.a - učitelj Marko Mikić - VIBER

3.b - učiteljica Mirela Ćosić - VIBER

3. PŠ - učitelj Ivica Bučanac Habuda - VIBER

4.a - učiteljica Izabela Molnar - VIBER / E-MAIL - izabela.molnar@skole.hr

4.b - učiteljica Marija Jarabek - VIBER

4.c - učiteljica Mirna Šimenić - VIBER

4. PŠ - učiteljica Mihaela Šoš - VIBER

 

UČITELJI OSNOVNE GLAZBENE ŠKOLE - VIBER

 

MOLIMO VAS DA KONTINUIRANO PRATITE NAŠU WEB STRANICU KAKO BISTE PRAVOVREMENO SAZNALI SVE SLUŽBENE OBAVIJESTI O  ODRŽAVANJU ŠKOLE NA DALJINU, A TAKOĐER PRATITE STRANICU MZO-a NA KOJOJ ĆE SE TAKOĐER OBJAVLJIVATI RASPORED I SMJENE NASTAVE NA DALJINU:

https://mzo.gov.hr/

 

 

 

 [više]

DANI HRVATSKOGA JEZIKA

Autor: Maja Poslon Živković, 11. 3. 2020. 07:48

U Hrvatskoj se svake godine od 11. do 17. ožujka obilježavaju Dani hrvatskoga jezika. Ta kulturna manifestacija utemeljena je odlukom Hrvatskog sabora 1997. godine na spomen Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika objavljene 17. ožujka 1967.

 [više]

SVEČANOST PROGLAŠENJA "SPORTAŠ" 2019.g.

Autor: Maja Poslon Živković, 10. 3. 2020. 09:44

     4. ožujka 2020.g.  u organizaciji Grada Donjeg Miholjca i Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca održana je svečanost proglašenja “Sportaš” 2019.g. 

 [više]

UČENICI NAŠE GLAZBENE ŠKOLE NASTUPILI NA DODJELI SPORTSKIH NAGRADA

Autor: Maja Poslon Živković, 10. 3. 2020. 07:32

Učenici osnovne glazbene škole Tena Aladić, Petra Kolarić i Ivan Galović nastupili su 4. ožujka  u dvorcu na godišnjoj dodjeli sportskih nagrada, čime su uveličali sam čin dodjele nagrada najboljim miholjačkim sportašima

 [više]

KLAVIRSKI DUO POD MASKAMA

Autor: Maja Poslon Živković, 26. 2. 2020. 07:36

U ponedjeljak, 24. veljače 2020., u velikoj dvorani dvorca Mailath održan je javni sat učenika klavirskog odjela glazbene škole. Ovakav javni sat održava se već četvrti puta i djeci je zanimljiv jer sviraju četveroručno i sviraju maskirani.

 [više]

Maškare

Autor: Marija Jarabek, 25. 2. 2020. 22:15

Maškare u 4. b i 4. c razredu

 [više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: TIHANA Geto Pavin, 25. 2. 2020. 13:46

               

Dan ružičastih majica obilježava se svake  posljednje srijede u veljači. Ove godine je to 26. veljače. 2020.

Ideja o obilježavanju Dana ružičastih majica nastala je u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi u mjestu Nova Scotia. Jedan učenik je došao u školu u ružičastoj majici u znak podrške svojoj majci oboljeloj od raka dojke te je zbog toga postao žrtva vršnjačkoga nasilja. U znak potpore tom dječaku dvojica učenika, David Shepherd i Travis Price, također su odjenuli ružičaste majice i njihov prosvjed protiv nasilja postao je svjetski poznat.

 

 [više]

NAŠI UČENICI OSVOJILI PRVO I TREĆE MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ INFORMATIKE

Autor: Renata Siročić-Pleić, 25. 2. 2020. 11:50

Petar Galović (6.a) osvojio je prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz informatike i plasirao se na Državno natjecanje iz informatike. Izvrstan rezultat postigao je i Antun Laštre (8.b) s osvojenim trećim mjestom. Iskrene čestitke Petru i Antunu te njihovoj mentorici učiteljici Branki Cigrovski!

 [više]

BIJELI KLAUN U 7. B

Autor: Zrinka Jurčević, 24. 2. 2020. 21:45

Učenica Nitja Rogić pripremila zanimljivu dopunu redovnom satu lektire prilagođavajući poznatu igru Pogodi tko sam.

 [više]

UČENICE NAŠE ŠKOLE NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ HRVATSKOG JEZIKA

Autor: Renata Siročić-Pleić, 24. 2. 2020. 08:44

Na Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika plasirale su se Tena Aladić i Marija Kovač (7.b) s mentoricom učiteljicom Zrinkom Jurčević te Dariia Syniuk (8.c) s mentoricom učiteljicom Vesnom Aladić. Iskrene čestitke učenicama i mentoricama i puno sreće na nadolazećem natjecanju!

 [više]

NAŠI UČENICI NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ GEOGRAFIJE

Autor: Renata Siročić-Pleić, 24. 2. 2020. 08:42

Učenici Roko Spajić (5.c) i Lovro Kopić (6.a) ostvarili su pravo sudjelovanja na Županijskom natjecanju iz geografije. Iskrene čestitke na postignutom uspjehu i puno sreće na višoj razini natjecanja njima i njihovom mentoru učitelju Mariju Pintariću!

 [više]

UČENIK NAŠE ŠKOLE PLASIRAO SE NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Autor: Renata Siročić-Pleić, 24. 2. 2020. 08:39

Juraj Vrbanić (7.c) plasirao se na Županijsko natjecanje iz povijesti. Njegova je mentorica učiteljica Jelena Šarčević. Iskrene čestitke na postignutom rezultatu i puno uspjeha u predstojećem natjecanju!

 [više]

MJESEC HRVATSKOGA JEZIKA

Autor: Zrinka Jurčević, 24. 2. 2020. 08:17

Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva drugi je važan nadnevak koji se obilježava u Mjesecu hratskoga jezika. U učionici hrvatskoga jezika prigodnim panoom obilježen spomendan glagoljici.

 [više]

MIHOLJČANI U TRNJU

Autor: Zrinka Jurčević, 23. 2. 2020. 21:29

Posjet Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku učenika od 5. do 8. razreda naše škole.

 [više]

NATJECANJE U LIKOVNOM STVARALAŠTVU

Autor: Renata Siročić-Pleić, 21. 2. 2020. 18:40

Na školskom natjecanju u likovnom stvaralaštvu najuspješnije učenice bile su Tena Aladić, Marija Kovač, Dariia Syniuk i Tena Barjaktarić te su pod mentorstvom učiteljice Višnje Shale stekle pravo sudjelovanja na Županijskoj smotri. 

Čestitamo i želimo puno uspjeha!

 [više]

UČENICE NAŠE ŠKOLE PLASIRALE SE NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ TEHNIČKE KULTURE

Autor: Renata Siročić-Pleić, 13. 2. 2020. 12:30

Na Županijsko natjecanje iz tehničke kulture plasirale su se Ana Mikić (5.a) i Valentina Šimenić (6.b) s mentoricom učiteljicom Lovorkom Sertić. Čestitke na postignutom uspjehu i puno sreće na Županijskom natjecanju!

 [više]

ODRŽAN INTERNI KONCERT NAŠE GLAZBENE ŠKOLE

Autor: Maja Poslon Živković, 6. 2. 2020. 07:43

Osnovna glazbena škola je održala tradicionalni interni koncert  3. i 4. veljače 2020. u holu naše škole. 

 [više]

MATEMATIČARI I INFORMATIČARI PLASIRALI SE NA ŽUPANIJSKA NATJECANJA

Autor: Renata Siročić-Pleić, 5. 2. 2020. 10:59

Natjecanje

Na Županijsko natjecanje iz matematike ove su se godine plasirali Sara Kustura (7.c), s mentoricom učiteljicom Marijetom Veselovac te Borna Job i Lovro Ćosić (8.b) s mentoricom učiteljicom Brankom Cigrovski.

Na Županijskom natjecanju iz informatike sudjelovat će Damir Kajčić (5.b), Petar Galović (6.a), Leon Zjakić (7.b) te Lovro Ćosić i Antun Laštre (8.b). Mentorica je učiteljica Branka Cigrovski.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentoricama i želimo im puno uspjeha na županijskim natjecanjima!

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju