preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > Naslovnica
Vijesti

NOVE INFORMACIJE O NASTAVI NA DALJINU - VAŽNO

Autor: Vedran Aladić, 15. 3. 2020.

Poštovani roditelji, učenici, učitelji!

Dostavljam vam najvažnije informacije vezane uz daljnju organizaciju škole na daljinu.

Molim da ih pozorno proučite te da ih se pridržavate.

Također molim da redovito pratite mrežne stranice naše škole i svoju e-poštu kako bismo navedenim komunikacijskim kanalima zajednički kvalitetno odradili sve planirane aktivnosti.

 

 

RASPORED ODRŽAVANJA NASTAVE NA DALJINU ZA RAZREDNU I PREDMETNU NASTAVU (poveznica)

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

 

RASPORED EMITIRANJA PROGRAM NA SPORTSKOJ TELEVIZIJI ZA PREDMETNU NASTAVU (za ponedjeljak - 16. prosinca 2020.)

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/SPORTSKA%20TV.pdf

 

KOMUNIKACIJA S RODITELJIMA UČENIKA RAZREDNE NASTAVE I REZULTATI PROVEDENE ANKETE

Ministarstvo je u svojim naputcima decidirano navelo da samo oni roditelji koji nemaju mogućnosti ostaviti kod kuće dijete pod nadzorom, mogu dovesti dijete u školu.

Učitelji razredne nastave tijekom subote su kontaktirali sve roditelje učenika razredne nastave te se od 242 roditelja naših učenika njih 241 izjasnilo da neće slati djecu u školu.

Jedan roditelj je naveo da dijete kod kuće može biti zbrinuto, ali da su to sve besmislice i da se stvara iracionalan strah i panika te da će iz principa dovesti dijete u školu ako bude organiziran boravak u školi.
Dakle, s obzirom da smo boravak u školi dužni organizirati samo za djecu koja nemaju gdje biti zbrinuta, a da takve djece, prema navodima roditelja, u našoj školi nema, obavještavam vas da od ponedjeljka kreće za sve učenike nastava na daljinu.

 

SKRAĆENI NAPUTCI MINISTRICE BLAŽENKE DIVJAK UČENICIMA, RODITELJIMA, UČITELJIMA I RAVNATELJIMA

 • Od 16. ožujka 2020. godine kreće sustav poučavanja na daljinu.
 • Do srijede smo dužni svi zajedno uspostaviti funkcionalan sustav učenja.
 • Svi učenici razredne nastave od ponedjeljka će početi pratiti nastavu putem HRT 3 (raspored praćenja nastave je u privitku u daljnjim obavijestima).
 • Svi učenici predmetne nastave od ponedjeljka će početi pratiti nastavu na daljinu putem Sportske televizije (raspored praćenja nastave je u privitku u daljnjim obavijestima).
 • Svi se dani od ponedjeljka računaju kao nastavni i upisuju se u e-dnevnik.
 • Osim što će pratiti program putem televizije, učenici predmetne nastave su dužni svakodnevno sudjelovati u virtualnim učionicama i izvršavati aktivnosti. Nakon što dobiju zadatak, imaju vremena tijekom dana isti riješiti i prema naputcima traženo dostaviti svojim učiteljima.
 • Roditelji učenika razredne nastave komunicirat će s učiteljima putem komunikacijskih kanala koje smo objavili u prošloj obavijesti.
 • Važno je da se učenici primjereno ponašaju u virtualnom okruženju jer za svaki neprimjereni oblik komunikacije i ponašanja vrijede pedagoške mjere kao i za neprimjereno ponašanje u školi.
 • U slučaju da se učenik tijekom čitavog dana ne pojavi u virtualnoj učionici, dužan je razlog opravdati razredniku (digitalnim putem).

 

TESTIRANJE VIRTUALNIH RAZREDA

 • Svi učitelji i razrednici naše škole u ponedjeljak (16. ožujka 2020.) testirat će virtualnu zbornicu i virtualne razrede.
 • Testiranje virtualnih razreda za učenike predmetne nastave i razrednike održat će se 16. ožujka 2020. (u ponedjeljak).

Dakle, molimo učenike predmetne nastave da se pridržavaju navedenih aktivnosti i vremenika prema sljedećem:

UČENICI 7. I 8. RAZREDA -  TREBAJU SE LOGIRATI U SVOJE VIRTUALNE UČIONICE U PONEDJELJAK U 9,00 SATI putem linkova koje smo objavili na web stranici u prošloj obavijesti.

UČENICI 5. I 6. RAZREDA- TREBAJU SE LOGIRATI U SVOJE VIRTUALNE UČIONICE U PONEDJELJAK U 11,00 SATI putem linkova koje smo objavili na web stranici u prošloj obavijesti.

Od srijede (18. ožujka 2020.) predmetni nastavnici naše škole aktivno će komunicirati s učenicima putem virtualnih učionica i obavljati predviđene edukativne aktivnosti te učenicima davati svakodnevne povratne informacije o radu i napretku.

 

OPREMA

Predmetni razrednici do kraja dana imat će podatke o učenicima težeg socijalnog stanja koji kod kuće nemaju Internet i potrebnu opremu te se škola obvezuje da će navedeni problem riješiti u najkraćem mogućem roku do otvaranja rada u virtualnim učionicama i svim učenicima osigurati svu potrebnu opremu.

Molimo roditelje još jednom da provjere AAI identitete učenika te da u slučaju bilo kakvih poteškoća odmah kontaktiraju školu (od 7,00 do 15,00 sati) na telefon

031/492-280 (ured tajnice)

 ili na e-mail škole

 dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr

gdje će im odmah biti izdani novi korisnički podaci.

 

Početkom idućeg tjedna trebaju školi biti dostavljene preostale SIM kartice za tablete te ćemo roditelje odmah po primitku istih kontaktirati kako bismo kompletirali navedenu opremu.

 

ZA SVE PROBLEME, NEDOUMICE, SUGESTIJE I PITANJA MOLIMO RODITELJE DA SE ODMAH OBRATE RAZREDNICIMA, STRUČNOJ SLUŽBI ILI RAVNATELJU ŠKOLE!

 
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju