preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > Naslovnica
Vijesti

NAŠA ŠKOLA NAS ČEKA

Autor: Vedran Aladić, 29. 3. 2020.

Dragi učenici, roditelji i učitelji!

 

Na kraju smo i drugoga tjedna nastave na daljinu. Prvi strah od ovakvog novog načina poučavanja i prvo iznenađenje ovakvom novom situacijom u kojoj smo se svi zatekli su iza nas i polako se počinjemo prilagođavati novim uvjetima i načinima rada.

U ovakvim nadasve teškim i iznenađujućim životnim okolnostima uspjeli smo zajedničkim snagama omogućiti našem obrazovnom sustavu da se ne ugasi, da živi, da malim, ali jasnim i sigurnim koracima ide naprijed i ostavlja tragove koji će jednom, kada sve ovo prođe, ostati zapisani i možda biti putokaz za dalje.

S obzirom da još nitko u ovome trenutku ne može procijeniti koliko će trajati nastava na daljinu i kako će se daljnja situacija razvijati, pokažimo i dalje u vremenu koje slijedi zajedništvo i strpljenje i svi dajmo sve od sebe kako bismo jedni drugima olakšali plovidbu kroz ovu oluju punu pitanja, nedoumica, strepnje i nade.

Najljepše zahvaljujem svima vama na trudu koji ulažete, na strpljenju, na obostranoj komunikaciji, na pokušaju da iz ove teške situacije izvučemo i damo ono najbolje od sebe.

Dragi roditelji, pozivam vas da i dalje usmjeravate svoju djecu i potičete ih da svakodnevno kontinuirano ispunjavaju svoje obveze, da kao i do sada budete naši pouzdani partneri u kreiranju organizacije rada vaše i naše djece te da nastavimo kvalitetno surađivati u ovom našem zajedničkom izazovu.

Dragi učenici, znam da iznad vas lebdi puno različitih pitanja na koje tražite odgovore, znam da u ovome trenutku morate biti samostalniji i odgovorniji nego ikada i uložiti puno više truda nego inače da biste postigli zacrtani cilj. Isto tako znam da mnogima od vas nedostaju prijatelji i vaši učitelji, razgovor licem u lice, da vam nedostaje školska svakodnevica, smijeh, šale, naša dvorana, nogomet i badminton, školska kuhinja, tijesto s mesom i pileći medaljoni, da vam nedostaje naš mali princ i naše zajedničke priredbe. Ali zapamtite: niste sami u ovoj plovidbi! Zajedno smo na istoj lađi koja će nas vratiti u našu školu i omogućiti da ponovno sve bude kao nekad.

Dragi učitelji, u svakodnevnoj komunikaciji s vama vidim koliko ste utkali sebe u nastojanjima da djeci ovakvu nastavu učinite prihvatljivom i hvala vam na tome. Sada ste u situaciji da donosite odluke, da svojom kreativnošću oblikujete svijet. Sada ste u situaciji da zaista možete i smijete odijeliti bitno od nebitnog, važno od nevažnog, potrebno od nepotrebnog. I NAPRAVITE TO! I vi i ja već godinama govorimo o tome da je suludo stavljati pred učenike nepotrebne podatke kojim ćemo ih danas zatrpati i od kojih sutra neće imati nikakve koristi. Budimo stoga mudri, usmjerimo svoje poučavanje na ono što će djeci sutra trebati i poštujmo činjenicu da djeca uz ovakav digitalni način rada moraju uložiti puno više truda i vremena da bi uspjeli sve odraditi. Pomozimo im! Rasteretimo ih! Usmjerimo se na bitno i nemojmo im zadavati zadatke samo da bi ti zadaci bili sami sebi svrha.  

I dalje smo neprestano na raspolaganju za sva vaša pitanja i za sve vaše potrebe! Svi budimo odgovorni, svi budimo strpljivi jedni prema drugima i svaku nejasnoću nastojmo i dalje rješavati kvalitetnom komunikacijom. Vjerujem čvrsto da ćemo uspjeti u ovoj misiji koja je pred nama jer kao što reče stara izreka: „Što je nebo tamnije, to će zvijezde biti sjajnije!!!“

 

S poštovanjem!

Vedran Aladić

 

 
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju