preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > Naslovnica
Vijesti

STRIPOVI POSVEĆENI MAJKAMA 4.b

Autor: Maja Poslon Živković, 12. 5. 2020.

Druga nedjelja u svibnju, još od 1911. godine, posvećena je majkama.  Učenici 4.b razreda lijepe riječi za svoje majke stavili su u kvadratiće, ukrasili ih bojama  i tako su nastali originalni pokloni  - stripovi kojima su obilježili Majčin dan. 

Majčinstvo se slavilo još od stare Grčke, kada se svako proljeće održavao festival posvećen Rhei, majci bogova. No, tradicija se s vremenom zaboravila. Od 1911. godine Majčin dan se službeno obilježava u Americi, druge nedjelje u svibnju, odakle se proširio po cijelome svijetu. 
 Ideja je bila da taj dan bude posvećen majčinstvu. Glavna ideja je bila da taj dan bude posvećen obitelji, te da se skromnim sitnicama izrazi pažnja i poštovanje prema roditeljicama. No, ubrzo se Majčin dan počeo komercijalizirati. Trgovci su vidjeli priliku i pojavili su se skupi suveniri.
Svakoj majci najdraži je poklon onaj koji je izradilo njezino dijete. Ubrani cvijetak, šarenim crtežom ukrašena čestitka, zajednička slika ili strip u kojem se prisjećaju trenutaka smijeha i igre razveselit će svaku majku u nedeljno jutro. 
Ako pažljivo pogledate stripove vidjet ćete da učenici četvrtog trazreda još uvijek najviše vole kada im se mama pridruži u igri, vožnji biciklom , šetnji, pjesmi , plesu...Jer koliko god da smo veliki, zajedničke trenutke smijeha, igre i razgovora s roditeljima  nikad nećemo prerasti. Još ako se male glavice sjete pomoći mami oprati posuđe, počistiti sobu ili ponude mami pomoć u vrtu, mame će  s pravom biti ponosne na svoju kreativnu, vrijednu i samostalnu djecu.

Stripovi učenika 4.b razreda ukrašavat će u svibnju predvorje Narodne knjižnice grada Donjeg Miholjca te ih tamo možete pogledati.

 

učiteljica Marija Jarabek
školska knjižničarka Anamarija Hat
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju