preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Login
Ime smo dobili po...

Ponosni smo na....

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje

Stručni skupovi- prijava

Izdvajamo

Vremenik pisanih provjera

Pristup informacijama

Preporučujemo...

Udžbenici iz informatike

Školska učilica 

Razredna stranica 3.c

Prijavi zlostavljanje

Prijava zlostavljanja na Internetu

Sandučić povjerenja

Dobro došli na stranice naše škole!


 

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac jedina je osnovna škola u gradu Donjem Miholjcu. Trenutačno je pohađa 446 učenika, a u njoj radi 63 zaposlenika.
Sadašnji naziv škola je dobila 1960. godine prema poznatom donjomiholjačkom književniku Augustu Harambašiću.

U sastavu Škole djeluje i Osnovna glazbena škola koju pohađa 60 učenika i u kojoj učenici stječu vještine sviranja klavira, gitare, harmonike i tamburice. Ponosimo se i velikom Nastavno-športskom dvoranom čija površina igrališta iznosi 981 m2 , a u sastavu Škole je i Područna škola Rakitovica s 29 učenika i 3 zaposlenika.

Osnovni cilj koji smo pred sebe postavili je unaprijediti odgojno-obrazovni proces i omogućiti učenicima i učiteljima visok pedagoški standard koji će im biti smjernica i pomoć u radu. Stoga smo u školu ugradili koso dizalo – platformu za učenike s invaliditetom, klimatizirali smo sve učionice i urede, izgradili smo višenamjensku vanjsku eko-učionicu s popratnim sadržajima i edukativnim materijalima, sve smo učionice opremili audio-vizualnom opremom, podigli kvalitetu rada školske kuhinje i obnovili Nastavno-športsku dvoranu te izgradili dva malonogometna igrališta.

Škola je nedavno stekla trajni zlatni status Međunarodne eko-škole, a već više od pet godina svi smo uključeni u projekt Škola bez nasilja i zaštita školske imovine koji je dao izvanredne rezultate.

UNUTRAŠNJI ŠKOLSKI PROSTORI

Matična škola u Donjem Miholjcu ima dvije zgrade.
U manjoj se zgradi odvija nastava glazbene škole.
U velikoj zgradi je 24 učionica. U deset učionica odvija se nastava razredne nastave. 14 učionica rabi se za predmetnu nastavu. Kabinetska nastava zastupljena je u nastavi kemije, biologije, fizike, matematike, tehničke kulture, likovne kulture, povijesti, zemljopisa, glazbene kulture, vjeronauka i djelomično iz hrvatskog i engleskog jezika. Knjižnica s površinom 102 m2 te školska kuhinja s blagovaonicom površine 170 m2 u potpunosti zadovoljavaju potrebe škole.

vrh

OKOLIŠ ŠKOLE

Matična škola posjeduje okoliš s površinom 20 577 m2. Veliki dio okoliša čine zelene površine, veliki školski park, 3 školska igrališta i autobusno stajalište. U središtu je cvjetnjak koji se obnavlja biljkama cvjetnicama. Staze u parku su pošljunčane. U cvjetnjacima ispred škole uzgajamo starinsko cvijeće seoskih vrtova: grmove, dvogodišnje cvjetnice koje prezimljuju lukovicom, gomoljem i podankom, jednogodišnje cvjetnice, čije presadnice cvjećarske sekcije same uzgajaju. Uređen je ružičnjak, a staza koja vodi od nove do stare škole također je okružena starinskim slavonskim cvijećem.


Sjeverna strana okoliša uljepšana je tujoredom te raznim ukrasnim grmovima.
Na travnjaku između stare i nove školske zgrade je formiran i kamenjar zasađen našim autohtonim biljnim vrstama i ugroženim biljnim vrstama. Ovako uređen okoliš škole ima sve predstavnike životnih zajednica.

vrh
preskoči na navigaciju